vineri, 25 iunie 2010

Slogan care mă irită...

Aseară, întâmplător, am văzut un panou de reclamă pentru nu contează ce brand. Textul care mi-a sărit în ochi într-un mod destul de deranjant este:

Te îngrijorează prezentul? Atunci să vorbim despre viitor.

Ei bine, mi se pare lipsit de logică mesajul. Dacă mă îngrijorează prezentul nu cred că am resursele psihice necesare pentru a discuta cu cineva despre o achiziţie de loc ieftină din viitor. Prin urmare...

Ar mai fii ceva, chestia cu îngrijorările legate de viitor am întâlnit-o în diverse contexte, chestia cu îngrijorările legate de trecut am auzit-o dar îngrijorarea legată de prezent mi se pare un pic ciudată. Prezentul se trăieşte, în prezent stai sau acţionezi, dacă stai poţi foarte bine să te odihneşti... Sunt de părere că îngrijorările despre prezent sunt un pic absurde... Deşi, dacă mă îngrijorez pentru ce am fost ieri sau pentru ce o să fiu mâine, aceste îngrijorări au un punct comun, prezentul...

Cred că sunt un pic incoerent. Nu reuşesc să construiesc un text elegant care să pornească de la iritarea resimţită aseară.

2 comentarii:

  1. Pentru mine, nu esti deloc incoerent. 100% de acord cu ce ai explicat in postarea ta.
    Si nu doar asta, sunt o gramada de alte reclame de-a dreptul cretine. Nu-mi vin acum in minte, dar sunt fie mincinoase pe fata, fie manipulatoare. Doar idiotii pot sa puna botu' la astfel de publicitate.
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Ironia este că, din cauza reclamelor manipulatoare sau pur şi simplu din prostie, punem botu` la cel puţin o chestie inutilă, măcar odată în viaţă.

    RăspundețiȘtergere