miercuri, 16 septembrie 2009

22 Septembrie 2009- Ziua FĂRĂ maşini


Extras de pe http://www.velorutia.ro/blog/

"Defilare :
- Perioada: 22.09.2009
- Orele de desfasurare: 18.00– 20.00
- Traseu : Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunile Unite – Bd. Natiunile Unite – Parcul Izvor

Harta cu traseul, aici! Este traseul final aprobat de Comisia de Manifestări publice din Primăria Generală Bucureşti.

- Spatiul necesar desfasurarii: primele doua benzi auto de langa trotuar
- Numele si obiectivul actiunii: “O zi fara masina MEA in orasul MEU”.
- Obiectivul actiunii - promovarea mersului pe bicicleta ca alternativa non-poluanta de deplasare pe ŞOSEA
- Tema anului 2009, pentru Saptamana Europeana a Mobilitatii : IMBUNATATIREA CLIMATULUI ORASELOR!
Activitatea propriu-zisa: manifestatie de promovare a transportului urban alternativ in care participantii se vor deplasa pe biciclete pe toata durata traseului propus ; se vor distribui (asa cum de ani de zile asociatia BateSaua o face in mod simbolic si traditional) borcane cu aer curat, bucurestenilor, precum si pliante informativ-educative despre beneficiile utilizarii bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare, sanatos, non-poluant si economic.

Sosirea la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau va putea pune in valoare si noua banda de biciclete din parc, care va putea fi inaugurata in Saptamana Europeana a Mobilitatii.
Serata velo este organizata datorita amabilitatii Teatrului de Revista C. Tanase si a Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.
DJ set: Electric Brother
Prin amabilitatea asociatiilor Green Revolution si MaiMultVerde, cei care doresc sa pedaleze alaturi de noi in acea dupa amiaza, vor putea inchiria gratuit biciclete de la centrele de inchiriere din parcurile Kiseleff si Regina Maria, sau de la Cicloteque
."

Eu voi încerca să fiu acolo. După Ciclopromenada 3 am redescoperit bicicleta aşa că-mi propun să (re)descopăr şi oamenii care pedalează.

O altă acţiune:

"Actiuni recreative :
- perioada : 20 septembrie
- locatie : Padurea Baneasa
- Numele activitatii : velo-promenada Clubului Parintilor Biciclisti “Cu bicicleta la padure”
- Activitatea propriu-zisa: promenada prin Padurea Baneasa, ride-test, expozitie de biciclete, prezentari, organizata in parteneriat cu Veloteca si Greenfield."

Nu mai ştiu unde am citit că acţiunea de duminică are ca punct de întâlnire parcarea de pe Aleea Privighetorilor, de lângă Academia de Poliţie. Dacă poate confirma cineva informaţia, îi mulţumesc anticipat! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu