vineri, 3 octombrie 2014

Încurajaţi maratoniştii! :)



Ştiu că, în Bucureşti, orice restricţionare a circulaţiei auto este resimţită dureros de o mulţime de participanţi la trafic. Totuşi, restricţiile impuse sâmbătă şi duminică cu ocazia Bucharest International Marathon, sper să nu stârnească furia celor care, dintr-un motiv sau din altul, vor avea drumuri de făcut prin oraş.

Comunicatul legat de închiderea circulaţiei cu ocazia maratonului este disponibil aici: http://bucharest-marathon.com/inchiderea-circulatiei-pentru-raiffeisen-bank-bucharest-international-marathon-4-5-octombrie-2014/

Citez din comunicat:

"Traficul va fi închis sâmbătă, 4 octombrie între orele 8.00 și 14.00 pe bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, pe ambele sensuri, iar duminică, 5 octombrie, circulația auto este restricționată între orele: 6.30-16.00 pe traseele amintite mai jos:

Pentru Cursele Maraton, Semi-maraton Volkswagen, Maraton Stafeta Vodafone (42km, 21km și 4 x 10 km), intre orele 6:30 – 16:00: Piața Constituției; Bulevardul Libertății între Piața George Coșbuc și Splaiul Independenței; bd. Unirii pe toată lungimea; bd Decebal pe toată lungimea; bd. Basarabia de la Piața Muncii (Hurmuzachi) până la intersecția cu bd. Chișinău; zona Național Arena; bd Națiunile Unite; strada Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Damboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și Piața Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu.

Pentru Cursa Populară Mega Image (2,9 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului respectiv bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor.
Următoarele instituții, datorită amplasării în zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminică, 5 octombrie în intervalul orar 06:30- 16:00: SRI, SPP, Palatul Parlamentului ( accesul la aceste instituții se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MApN, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis. De asemenea, în intervalele orare mai sus menționate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.
Harta traseelor competiției poate fi accesată pe http://bucharest-marathon.com/traseu/
"

După cum probabil ştiţi, resimt o oarecare frustrare legată de faptul că, în ciuda unor semnale promiţătoare, nu am reuşit până în prezent o cursă de lungimea semimaratonului, ajungând doar la acea cursă oarecum problematică de 15 km. Sunt nemulţumit şi datorită faptului că, după nişte săptămâni în care, din nou, nu alergasem, duminica trecută am reuşit cu greu o cursă de 3000 în mai mult de 20 minute, având o viteză medie mult sub cea cu care mă obişnuisem. E clar că ceva se întâmplă... Un motiv de stres cu privire la alergare pare să fie şi răcirea vremii. Mă obişnuisem să alerg cu apă după mine, să beau suficient cât să nu mă simt deshidratat. Acum, odată cu răcirea vremii, este necesar să-mi reorganizez alergările, din punct de vedere al echipamentului şi al hidratării. Din păcate încă nu sunt acomodat cu noile temperaturi, încă nu ştiu cum să mă îmbrac pentru alergările de toamnă, dacă sau câtă apă să mai iau cu mine, dacă şi în ce măsură creşte gradul de risc dacă insist ca, măcar la câteva săptămâni odată, să alerg câţiva kilometri.

Totuşi, în ciuda frustrării, îmi propun să ies sâmbătă şi duminică în oraş pentru a asista la cursele din cadrul Bucharest International Marathon. Dacă voi fi suficient de harnic, poate reuşesc să fac şi fotografii.

Cel puţin copiii care vor alerga sâmbătă pe Bulevardul Unirii, începând cu ora 10:30, chiar merită atenţia fotografilor. Mai este interesantă şi cursa părinţilor cu bebe în cărucior care începe tot sâmbătă, la ora 12:30, în Piaţa Constituţiei.

Duminică, startul se dă între 8:50- 9:00.

Oricum, e clar că, indiferent de greutatea cu care se va circula prin oraş, nu voi fi supărat pe maratonişti. Dimpotrivă, sunt şi voi fi de părere că maratoniştii trebuie apreciaţi şi încurajaţi. Lor trebuie să le mulţumim că, măcar câteva ore pe an, aerul din Bucureşti este mult mai respirabil, cel puţin pe traseele de alergare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu