miercuri, 4 noiembrie 2009

Metrou 30

Cică aniversare la metrou. Prima zi în care văd vagoanele pavoazate, prima zi în care aud un apel interesant:

"După anunţul de închidere a uşilor vă rugăm să vă depărtaţi de marginea peronului şi să permiteţi plecarea acestuia din staţie".

De când pleacă peronul din staţie? :D Se întâmplă doar la Dristor 2 când din cauza intervalului mare dintre metrouri peronul e mai plin decât de obicei?

2 comentarii:

  1. Se intampla si la Eroilor, cand trebuia sa cobori dintr-un metrou si sa-l astepti pe urmatorul pentru a schimba directia. Lumea statea prea aproape de metrou, si mecanicul nu stia daca e liber sa inchida usile sau nu... Acum, de cand metroul spre Militari are traseu mai lung, parca e mai putina lume care asteapta la coada acolo...

    Oricum, metroul mi se pare cel mai bun mijloc de transport! Mai bun chiar si decat bicicleta, desi eu merg mult si pe ea... cu metroul e mai sigur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da bre, se întâmplă ca mecanicul să nu ştie dacă poate închide uşile peronului... Asta doream eu să scot în evidenţă dar, ameţit cum sunt, se pare că am scos în evidenţă altceva.

    Cât despre siguranţă, îmi amintesc cum am dat cândva la Dristor pe peron de pompieri... Al dracu` de în siguranţă m-am simţit atunci. :D Şi-au mai fost şi poveştile alea cu sistemul de frânare... Şi mai sunt şi frânele bruşte pe care le pune câte-un mecanic (odată având surpriza să-l aud pe acesta cerându-şi scuze după aceea şi motivând cumva felul în care a frânat)...

    Iar cu bicicleta, poate şi datorită drumului meu mai ciudat, ajung la muncă cu 20 de minute mai devreme decât ajung cu metroul... Şi, în ciuda faptului că nu sunt mereu extrem de prudent, m-am simţit destul de în siguranţă în trafic în zilele în care m-am lăsat purtat de bicicletă până la birou.

    RăspundețiȘtergere