marți, 30 august 2011

Cu morcovu-n...

...

În doza de băutură energizantă, stimabililor! Voi la ce vă gândeaţi? :))

Am făcut acum câteva săptămâni o descoperire. Eram în Cora, mă învârteam printre lichide când, pe raftul cu doze de băutură energizantă îmi sare în ochi o doză colorată care se mândrea că ar conţine o chestie bio. Deşi nu sunt genul de individ care să ţină cont de modă (bănuiesc că nu mă înşel afirmând că sunt la modă produsele bio, nu-i aşa?) şi nici prea curios nu mă ştiu, am studiat cu atenţie eticheta şi am decis să gust.

Unii dintre voi ştiu probabil cât sunt de conservator în legătură cu ce bag în gură motiv pentru care vă puteţi mira că am decis să gust ceva nou. Ei bine, şi eu mă mir. Mă mir poate mai tare decât voi dat fiind că mi s-a părut bună băutura şi mi-am propus să o mai consum din când în când.

Mă mir şi mai tare amintindu-mi că am decis să gust în ciuda faptului că cel puţin un ingredient era total în afara meniului meu obişnuit. Dacă mi-ai fi spus cu câteva ore înainte că voi bea ceva ce conţine 2 % suc concentrat de morcovi probabil te-aş fi contrazis, poate chiar te-aş fi înjurat ca la uşa cortului (folosesc expresia chiar dacă nu se prea potriveşte cu felul în care mă gândesc eu la cort). Totuşi, uite că am băut şi, după cum deja spuneam, mi-a plăcut. În aceste condiţii, dacă tot mă amăgesc uneori cu supradoza de cofeină, mi-am propus să accept preţul mai mare pentru cofeină naturală combinată cu sucul de morcovi şi de portocale.

În cazul în care eşti şi tu un băutor obişnuit de energizante, îţi recomand să încerci şi tu acest pure BIO energy drink. Deşi este de preferat să nu consumi astfel de supradoze de cofeină, dacă tot nu te poţi abţine măcar să consumi un produs ceva mai puţin dăunător, sugerez eu.

Chestia cu sucul de morcovi se încadrează şi ea în seria micilor mărunţişuri care mă fac să spun că acţionez ceva mai adaptat în faţa vieţii. S-a dus vremea în care speram că o anume ea o să-mi modifice viaţa atât de mult încât voi ajunge să mănânc ca un om normal, acum sper doar să ajung să mănânc un pic mai diversificat astfel încât, măcar din punct de vedere fizic, să ajung să mă simt mai puternic.

4 comentarii:

  1. Aha, pana la urma este bautura energizanta? Contine cofeina?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, băutură energizantă cu supradoză de cofeină. 320 mg cofeină/100 ml de băutură, dacă nu mă înşel. Poţi verifica doza exactă dacă te uiţi pe o doză de Red Bull sau altă băutură din aceiaşi categorie.

    Oricum, nu recomand varianta bio decât ca rău mai mic, comparativ cu celelalte sortimente pline de cofeină pe care le-am gustat de-a lungul timpului.

    Dacă te poţi abţine de la cofeină, abţine-te în continuare, cred că este mult mai bine aşa. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine aia e cam periculasă. Cred că ar lua-o inima la fugă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ce se poate. Până la urmă, într-o mai mică sau mai mare măsură, toate inimile prind viteză de la cofeină, cred eu.

    Eu am ceva noroc cu coastele dese care nu-i permit inimii să iasă de tot din piept. :D

    RăspundețiȘtergere