miercuri, 26 martie 2014

Record la METROU: 12 staţii în 52 de minute



METROREX şi-a demonstrat din nou vulnerabilitatea tehnico- logistică.

Fără ca cineva să anunţe clar motivele, dimineaţă s-a circulat oribil pe magistrala 1.

În jurul orei 9:00 plec de la Costin Georgian (unde deja călătorii erau revoltaţi şi cereau femeii de la control acces să cheme un şef pentru a da explicaţii, solicitare cât se poate de legitimă după părerea mea), câteva minute mai târziu plec cu un tren care ne-a debarcat la prima staţie (Titan). De aici, după ce m-am învârtit pe peron între două trenuri fără destinaţie clară, am plecat mai departe cu alt tren. Acesta lua mari pauze în fiecare staţie şi, în tunel, înainte de intrarea în staţie. Cu fiecare staţie cu care înaintam aflam că milostivul Metrorex ne mai ţine în tren şi pentru staţia următoare. Abia la Timpuri Noi s-a anunţat că trenul circulă până la Eroilor.

Norocul meu a fost că la Unirii am schimbat magistrala. Altfel trebuia să mai suport o vreme aglomeraţia şi stilul deficitar în care se organizează Metrorex în situaţii de criză, în perioada post- Udrişte.

Oricum, pe traseul Costin Georgian - Unirii- Pipera am făcut 52 de minute. Mai mult decât se face în perioadele cu trafic cât de cât normal. De ce s-a întâmplat asta? Din motive tehnice... Cam vag răspuns...

La 10:30, pe magistrala 1 se circula la fel de greu. Iar eu ajunsesem în staţie într-un moment în care problema tehnică era deja prezentă de circa 30 minute, conform celor auzite în discuţiile dintre călători. Rezultă un total de aproximativ 2 ore (dacă nu chiar mai mult) în care Metrorex şi-a umilit clienţii...


Cam aşa funcţionează Bucureştiul lui Sorin Oprescu şi al superiorilor săi politici...

Atenţie ce votaţi anul acesta!!!

ACTUALIZARE: Explicaţia METROREX pentru situaţia de dimineaţă este disponibilă aici.

Faţă de această explicaţie sunt de comentat unele aspecte.

Orientându-mă după nemulţumirea călătorilor pe care i-am remarcat la Costin Georgian puţin înainte de ora 9:00 aş considera că în acel moment circulaţia era afectată de mai mult de 30 minute, ceea ce contrazice comunicatul Metrorex.

Faptul că, la Piaţa Victoriei, de pe magistrala 2, am auzit anunţul legat de circulaţia dificilă în jurul orei 9:40 demonstrează că lucrurile nu au intrat în normal la 9:30.

Dacă trenul defect era situat la Dristor 1 mi se pare ilogic să-l tractezi până la Depoul Militari, atâta timp cât era disponibil, mult mai aproape, Depoul Pantelimon.

Ca să fiu sincer, în urma incidentelor din ce în ce mai dese de la metrou, nu cred că toate problemele vor fi rezolvate prin punerea în circulaţie a trenurilor noi de metrou, după cum promite comunicatul Metrorex în ultimul paragraf.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu