luni, 26 mai 2014

Te felicit, popor român! TE-AI SINUCIS!



LATER EDIT: Citesc în presa online că au existat puţine judeţe în care PSD a pierdut europarlamentarele. Printre acestea, judeţul ALBA. Mă bucur că moţii, treziţi toamna trecută de ameninţarea cianurii, au rămas treji şi au votat masiv împotriva PSD. Cinste lor! Păcat totuşi că sunt puţini şi au contat în mică măsură în contextul rezultatului general.
-------------------------------------------

România s-a sinucis în urma alegerilor din 25 mai 2014. Deşi speram să fie altul rezultatul voturilor, ştiam că poporul român, popor de asistaţi social, este puţin probabil să voteze împotriva celor care îi oferă pâinea şi circul cel de toate zilele. Prin urmare, deşi mă NEMULŢUMESC, nu mă MIRĂ deloc rezultatele parţiale pe care le citesc acum, pe site-ul BEC:

PSD: 2013440 voturi

PNL: 799907 voturi

PDL: 658366 voturi

Diaconu: 372730 voturi

UDMR: 348587 voturi

PMP: 334650 voturi


Restul, conform celor citite în Legea 33, se pare că nu au dreptul la niciun mandat în Parlamentul European.

Partidele şi independenţii din care am ales ce am votat au obţinut scoruri jalnice.

Legat de independenţi, mă şochează lipsa de consecvenţă a românilor. În legea 33 scrie aşa:

ART. 17
(1) Poate candida ca independent cetăţeanul român sau cetăţeanul altui stat membru al Uniunii Europene care are dreptul de a fi ales şi este susţinut de cel puţin 100.000 de alegători.


Deduc de aici că, în condiţiile în care s-a respectat legea, cei 8 independenţi au adunat minim 100000 de semnături ale celor care, dacă ar fi fost consecvenţi, şi-ar fi confirmat opţiunea prin votul de duminică.

Ce găsim în rezultatele parţiale în dreptul candidaţilor independenţi?

Diaconu: 372730 voturi

Capsali: 48752 voturi

Costea: 40632 voturi

Ungureanu: 26744 voturi

Purea: 10947 voturi

Liga: 10228 voturi

Dăeanu: 8566 voturi

Filip: 6272 voturi


Aş deduce de aici că singurul care a avut listele de susţinători în regulă a fost Diaconu. Totuşi, mi-a fost dat să văd cum, la ordinul superiorilor, diverse persoane au semnat în sprijinul său, permiţând astfel un abuz. Rezultatele din 25 mai 2014 sugerează totuşi că un număr suficient de români a fost de acord să fie reprezentat în Europa de un fost ministru al Culturii care este pentru- contra protejării patrimoniului de la Roşia Montană. Detalii, aici. De asemenea, dl. Diaconu este fost membru PNL, calitate în care sunt de părere că nu-l putem considera cu adevărat independent. În plus, mi s-a mai părut deranjantă la el o declaraţie din care rezulta că sărăcia este bună pentru că naşte genii. Făcea acea declaraţie forţând o generalizare deşi se baza pe un singur caz particular, un adolescent sărac care obţinuse o medie bună la bacalaureat. Este avantajos pentru un politician să afirme că face rău populaţiei doar pentru ca, indirect, să-i facă bine. Nu-i aşa?

În rest, pe dl. Capsali nu l-au ajutat nici prezenţa la protestele ecologiste din toamnă (prin asta mi-a câştigat mie simpatia), nici declaraţiile date în sprijinul familiei definită în stil tradiţional (un mod de abordare a familiei care, cel puţin în unele situaţii, este la fel de greşit ca modul în care abordează problema o parte dintre cei care aparţin minorităţilor sexuale), nici homofobia (asta nu mi-a plăcut la el; am cunoscut oameni aparţinând minorităţilor sexuale mult mai decenţi decât diverşi cunoscuţi heterosexuali), nici sprijinul ONG-urilor şi BOR.

Pe domnişoara fostă gimnastă nu au ajutat-o voturile bărbaţilor care, în secret, obţin senzaţii plăcute imaginându-şi că-i fac eurocandidatei nişte lucruri.

Pe domnul cu Asociaţia Pacienţilor se pare că nu l-au ajutat voturile bolnavilor cărora, teoretic, le susţine interesele.

Despre ceilalţi independenţi nu am nimic special de zis...

Iar despre partide... nu spun decât că au obţinut rezultate care confirmă că, în România, populaţia este puţin dispusă să accepte alternanţa la putere.

Cum văd eu România în urma votului de duminică?

O văd incompletă, precum trecerea de pietoni din apropierea magazinului Decathlon Pallady, zebră prezentă pe două bretele de circulaţie dar cu desăvârşire absentă pe a treia. Unde se întâmplă asta? Desigur, tot în "parohia" vicepreşedintelui PSD Robert Negoiţă, în faţă la Policolor.

Văd o Românie care acceptă nu numai să fie furată (putem generaliza ideea că politicienii fură) dar acceptă şi să fie otrăvită (de Chevron, Petrom, RMGC şi alţii ca ei). Dacă nu ar fi acceptat otrava, România ar fi trebuit să voteze anti- PSD.

Văd o Românie în care, probabil în toamna 2015, se va privi cu curiozitate (nu cu revoltă) la roiul seismic din zona Pungeşti, provocat de "specialiştii" americani. Nu le doresc asta locuitorilor din Vaslui (o parte dintre ei au luptat cu toate instrumentele pe care le-au avut la îndemână împotriva Chevron, câştigându-şi astfel respectul populaţiei educate din România) dar conducerea PSD-istă asta le-a pregătit.

Văd o Românie în care, dacă mizeria nu se întâmplă în campania electorală, atunci ea este uitată până la alegerile următoare.

Văd o Românie în care agricultura este distrusă exact în zona care nu ştia să facă altceva, mă refer la Moldova. Şi ce telemea de vacă bună se făcea în zona Bacăului... În curând nu vom mai avea parte de ea...

Văd o Românie care renunţă la dezvoltarea durabilă (de exemplu, turism balnear în judeţul Bihor) pentru a oferi cadou străinilor (ruşi, americani) rezervele de gaze naturale convenţionale şi neconvenţionale.

Văd o Românie care, încet dar sigur, se sinucide.

Oare mai avem vreo şansă???


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu