marți, 19 mai 2015

Trag un claxon sau Mi-a luat mama metrou!



Într-o dimineaţă, recent, cobor din metrou la Piaţa Victoriei şi mă îndrept către magistrala cealaltă. "Şoferul" metroului din care tocmai coborâsem bagă textul ăla enervant cu "după coborârea din tren vă rugăm să vă depărtaţi de la marginea peronului". Ideea este enervantă pentru că în acel moment peronul este atât de aglomerat încât, chiar dacă ai vrea, e puţin probabil să poţi elibera toată lungimea benzii de siguranţă. Driverul observă călătorii "indisciplinaţi" şi îi pune la respect trăgând un claxon luuuuung şi tare enervant care te duce cu gândul la un diagnostic psihiatric pe care-l poţi aplica mecanicului.

Chiar aşa, oare ăştia sunt examinaţi psihologic periodic? Nu de alta dar, încercând să-i înţeleg şi pe istericii aceştia, mă gândesc că pot rămâne şocaţi după ce se trezesc cu un sinucigaş sub roţi...

Prin urmare, când o să execute Metrorex un sistem de acces în tren care să elimime posibilitatea de a ajunge sub roţi, intenţionat sau accidental? Probabil când va reveni abonamentul lunar la 50 de lei, nu-i aşa?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu