duminică, 4 aprilie 2010

Încă o plimbare...

După ziua de sâmbătă în care am început să salvez datele de pe HDD (şi m-am plictisit tare din cauza asta), după dimineaţa de duminică în care am continuat cu salvarea datelor, în urma unei modificări în programul celeilalte părţi, m-am trezit cu toată ziua de duminică liberă... Prin urmare, dat fiind că nu mai mergea mai nimic cum trebuie pe calculator, am profitat de ocazie şi m-am apucat să reinstalez Windows-ul.

Normal, făcând eu astfel de instalare suficient de rar încât să intervină uitarea, demersul meu a început cu necazuri. Nu mai ştiam de unde să schimb ordinea de boot-are, nu reuşeam să pornesc instalarea decât într-un mod în care nu eram sigur că ajung unde intenţionam, la un moment dat m-am grăbit să dau un enter şi m-am trezit că trebuie să reiau partiţionarea... Totuşi, până la urmă am pornit treaba care s-a complicat din nou când a venit vorba de setările de reţea.

Reuşisem ghiduşia prin care antivirusul nu făcea update dar browserul funcţiona bine. Am creat şi apoi şters conexiunea până când, probabil din întâmplare, bunul RDS a pornit. Totuşi, aşa cum am mai păţit şi la un prieten, m-am trezit şi eu cu două pictograme de reţea în dreapta barei de start. Culmea e că una pare să aibă probleme dar, dacă-i dau disable, nu mai merge RDS-ul... Estetic vorbind e o problemă dar atâta vreme cât pare să funcţioneze mi se pare totuşi OK ce am reuşit. În definit îmi asum imperfecţiunea de a nu fii decât un amator ceva mai instruit în domeniul instalării şi configurării Windows-ului.


Ei bine, după ce am pus cât de cât calculatorul la punct, mi-a venit chef de plimbare. Prin urmare, la 18:05, îmi luam bicicleta şi plecam să văd cât de mare e înghesuiala prin IOR. Ei bine, nu am mai văzut de mult timp parcul atât de aglomerat... Greu te strecurai cu bicicleta printre pietoni şi oameni pe role, la fel de greu se strecurau şi aceştia printre biciclişti. Totuşi, nu-i de mirare că a fost aglomerat după ce primăvara s-a tot lăsat aşteptată... După ce m-am plimbat un pic m-am aşezat pentru câteva minute pe iarbă. Odată pauza terminată m-am mai plimbat un pic prin parc, făcându-i o vizită şi Dealului cu Dor apoi am pornit spre casă cam fără chef să ajung aşa devreme acasă.

Aproape de casă, pe drum neînclinat, am prins pentru o secundă 30 km/oră. Puţin mai încolo am prins un metru de şosea accidentată pe care am parcurs-o pe unde era mai rău. Am continuat spre bătrânul debarcader, am coborât pe o alee de acolo cu puţin peste 40 km/oră, am făcut şi pe aici câteva ture (parcul fiind de data asta destul de puţin populat) apoi mi-am dat retragerea.

N-am mers direct acasă din motiv de număr rotund. Am mai ocolit puţin pentru a depăşi 20 km parcurşi.

Peste fix 2 ore de la plecare eram întors acasă. Ciclocomputerul arăta:

Timp de mers: 1 oră 33 minute 5 secunde (rezultă că m-am odihnit pe iarbă cam 30 de minute, nu mi-am dat seama că a trecut chiar atâta timp)
Distanţă: 20,68 km
Viteză medie: 13,71 km/ oră
Viteză maximă: 40,1 km/ oră

2 comentarii:

  1. Salut!
    Vezi ca poti face sa nu se mai vada conexiunea cu "probleme". Anume:
    1. clik dreapta pe conexiunea cu buba (de jos, de langa ceas), apoi Status;
    2. se da clik pe butonul Properties (in stanga, jos);
    3. in acea fereastra - Local Area Connection Properties - in stanga, jos, avem:
    - "Show icon notification area when connected" care se debifeaza;
    - "Notify me when this connection has limited or no connectivity" care se debifeaza, deasemenea.
    Bafta! Si vezi ce software mai pui pe el :)

    Cristi

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun sfat! Am rezolvat! Mulţumesc! :)

    RăspundețiȘtergere