vineri, 24 decembrie 2010

Help! :) Test de inteligenţă

Salutări vizitatorilor blogului meu, vizitatori mai inteligenţi decât cei care vizitează alte bloguri! :)

Am primit ieri invitaţia de a participa la un test de inteligenţă pe care un colectiv de psihologi români l-a adus deja în faza a treia de validare. Eu am acceptat să particip, acum cateva minute finalizând testul. În cazul în care doreşti să participi şi tu, rugămintea mea este să îmi transmiţi într-un e-mail (îmi poţi scrie pe adrian_negoita_2005@yahoo.com) prenumele, adresa de e-mail la care doreşti să fii contactat/ă de persoana care m-a invitat să particip la test, vârsta (anii deja împliniţi) şi ultima şcoală absolvită. Eu urmează să-i forwardez datele tale iar ea urmează să verifice dacă te încadrezi în categoriile pe care mai are nevoie să le testeze apoi să ofere toate detaliile care-ţi sunt necesare pentru a participa la test.

Mai multe detalii în corespondenţa pe care am purtat-o pe tema asta, corespondenţă din care citez mai jos. Poza ataşată postării descrie categoriile care trebuie testate. Cifrele înţeleg că arată numărul persoanelor din acea categorie care mai trebuie testate.

Le mulţumesc celor care vor accepta să participe la testare! :)

Totul a început cu un mesaj pe Facebook:

"Buna Adi! :)

Uite, eu am o rugaminte la tine..
De doi ani fac parte dintr-o echipa care lucreaza la crearea unui test de inteligenta.. Acum suntem in a treia faza de validare a lui, in care avem deja construita si o varianta electronica, a carei completare dureaza doar 15 minute si care ofera pe loc raspunsul cu nivelul de inteligenta obtinut in urma testarii.

Ei bine, noi trebuie ca in perioada asta sa testam 102 persoane, de diverse categorii de varsta, intre 20 si 64 ani, numar egal de fete si baieti, numar egal de absolventi de facultate, respectiv absolventi doar de liceu.. Si intrucat gasesc destul de greu aceste persoane si sunt mult limitata si de timp, apelez si la ajutorul tau.. :)

Asadar, te rog mult sa imi spui prin reply la acest mesaj daca vei fi dispus intr-o zi sa imi aloci 15 minute pentru acest test, sau cunosti pe cineva care m-ar putea ajuta. Eu cunosc destul de putine persoane cu varste peste 30 ani, deci ar insemna foarte mult pentru mine ajutorul tau! :)

Daca vei fi de acord, astept sa imi dai reply la acest mesaj cu adresa ta de e-mail, pentru a-ti putea trimite mail cu link-ul de unde poti accesa testul, respectiv, orice alte informatii e nevoie sa stii spre a-l completa. ;)

Iti multumesc frumos si o seara minunata iti doresc!
"

Raspunsul meu suna cam aşa:

"Salut! :)

Poti sa-mi trimiti link-ul, in seara asta cred ca rezolv testul.

Spui ca ai mai putine cunostinte peste 30 de ani. Este posibil sa gasesc prin listele mele astfel de persoane, situatie in care este necesar sa stiu daca pot completa chestionarul folosind link-ul pe care-l primesc eu sau este necesar sa primeasca fiecare participant link personalizat.

Eventual, daca crezi ca e util si acceptabil, pot scrie si pe blog despre asta in speranta ca cititorii mei sunt interesati sa participe la testarea organizata de voi.
"

Ea:

"Buna Adi!


Iti multumesc foarte mult pentru ca te-ai oferit sa ma ajuti cu testul! E foarte important pentru mine, si sper ca totodata va fi o experienta placuta si pentru tine completarea lui! Astept feedback-ul tau!

Legat de alte persoane dornice sa completeze testul, eu zic ca, din moment ce vorbesti si cu alte persoane despre ce e vorba cu testul, iar ei isi dau acordul ca doresc sa il completeze si ca vor putea sa il completeze in timp util (cel mult o saptamana), atunci, ai putea sa imi dai mie direct un mail cu prenumele lor, adresa de email, varsta si ultima scoala absolvita, pentru ca eu sa le pot da reply in care sa le spun ce sa scrie la ID si link-ul cu testul. (asta pentru ca trebuie sa ma incadrez in niste categorii si urmeaza sa verific in functie de datele trimise de tine daca fiecare persoana se incadreaza, si apoi, trebuie ca fiecarei persoane sa ii dau un ID personalizat; fiecare persoana are un ID propriu pe care doar eu il stiu si il ofer celui/celei care isi da cuvantul ca poate completa testul in timp util ). Iti multumesc din suflet ca ma poti ajuta si cu alte persoane!... Uite, in scopul asta iti trimit o poza in care vei vedea categoriile de persoane ce mai am nevoie a le testa.

Asadar:
Testul poate fi accesat de la linkul urmator:

(...)
Toate instructiunile de folosire si exemple de itemi ale testului vei vedea cand dai click la test, mai sus. :) O precizare importanta: butonul ”finalizeaza” nu se apasa decat daca e completat tot testul; daca doar un exercitiu din cadrul testului e completat, atunci se apasa ”mai inainte”.

Vei vedea acolo la inceput ca ai de completat ID...
Pentru tine iti dau in avans un ID, in eventualitatea ca vei completa testul in cel mult o saptamana - tu ai spus ca il poti completa chiar in seara asta... ID-ul tau este: (...)
Adi, te rog mult sa ma anunti printr-un reply la acest mail dupa ce vei completa testul, sa stiu sa fac niste salvari de care voi avea nevoie apoi.
Sa ma anunti te rog si daca nu mai doresti sa il completezi din orice motiv...
Pentru orice alte intrebari legate de test, iti stau la dispozitie! ;)

Iti multumesc din suflet pt ajutor! :)
Astept raspunsul tau! :)
O seara cat mai placuta iti doresc!
"

După ce am rezolvat testul i-am scris:

"Salut!

Imi cer scuze ca nu am reusit sa ma ocup de test aseara. M-am ocupat de el acum. Este rezolvat. 18 din 30. Peste 8 intrebari am sarit si nu am mai apucat sa ma intorc la ele (...). Rezulta ca am gresit 4 raspunsuri si nu m-ar mira sa fie raspunsuri din acelasi tip de intrebare. Poate obtineam un scor putin mai bun daca nu rezolvam testul la birou unde am avut 2- 3 intreruperi de maxim 30 secunde fiecare.

Acum voi trece mai departe, la cautarea altor posibili participanti.

Succes mai departe!
"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu